Nieuwsbrief VeelDividend

 
Nieuw index aandeel betaalt maandelijks dividend
en u krijgt 8,4% per jaar!

Nu ook Hoog Dividend met index aandelen!

50% van de Amerikaanse beleggers hebben
index aandelen in hun portefeuille.
Ook Warren Buffett gelooft heilig in Index Aandelen…
 

 
'Ieder nadeel heb zijn voordeel' zei onze voetbalheld Johan Cruijff ooit. Een gevleugelde uitspraak die velen kennen.

De financiële crisis heeft velen verliezen opgeleverd, maar uit de misère zijn ook weer mooie dingen ontstaan. Ik reken daar de opkomst van het Hoog Dividend beleggen bij, maar het index beleggen is ook een kind van de crisis.

Zeg nou eerlijk, voordat de beurzen instortten in 2008, waren veel beleggers het gewend om grotere risico’s te nemen. U ook wellicht. Er werden mooie winsten gemaakt, totdat de bubbel barstte en er in één klap veel geld verdampte.

Snel daarna ontstond de behoefte aan veiligere beleggingsvormen.

Vandaag staat het index beleggen centraal. Afgelopen week presenteerde ik aan de abonnees van The Dividend Factory een schitterend index aandeel, dat elke maand een vorstelijk dividend uitkeert. Op jaarbasis krijgt u een prachtig dividendrendement van ruim 8%.

Opzienbarend nieuws:

50% kortingIn deze editie ga ik in op het index beleggen en leert u ons nieuwe aandeel beter kennen. Opzienbarend was het artikel over Warren Buffett, die zo enthousiast is over index aandelen, dat hij het vermogen dat hij achterlaat volledig in index aandelen onderbrengt… later meer hierover.

Ik wil u er op wijzen, dat ik u 50% korting mag aanbieden op uw eerste abonnementsperiode.

Kortom, een editie vol met waardevolle informatie voor beleggers die op zoek zijn naar een extra hoog dividendrendement, afkomstig van aandelen die u geen maagklachten bezorgen en die doen wat ze moeten doen:

Met grote regelmaat een bovengemiddeld dividend uitkeren, wat een prachtige aanvulling betekent op uw inkomen.

Dat kan nu ook met index aandelen.

Mijn naam is Paul van den Heuvel en als specialist in Hoog Dividend aandelen wens ik u veel leesplezier. En niet vergeten: Vandaag mag ik u 50% korting geven op uw Abonnement.Paul van den Heuvel

Stap vandaag nog in de wereld van het Hoog Dividend Index Beleggen!

Paul van den Heuvel


Het Index Beleggen beantwoordt
aan een toenemende behoefte

De vraag naar veiligere beleggingsvormen is de laatste jaren snel gegroeid. Index aandelen behoren zeker tot deze categorie.

Index aandelen stonden tot dusver niet bekend om hun hoge dividend. Ook de frequentie waarmee ze dividend uitkeren, voldeed in de meeste gevallen niet aan onze normen.

Maar, daar is verandering in aan het komen.

Het index beleggen is in de VS populairder dan bij ons.

De helft van de Amerikaanse beleggers heeft een index product in de portefeuille.

In Nederland stijgt de populariteit ervan, maar is het aandeel in de beleggingsportefeuille nog gering.

Index beleggen is niet nieuw. Het eerste index beleggingsproduct stamt uit 1993 en kent zijn oorsprong in de VS. Wanneer u gaat beleggen in index aandelen, dan volgt u eenvoudig, met een enkele transactie, een bepaalde index. Het is omslachtig en kostbaar om bijvoorbeeld alle aandelen van de AEX of BEL20 te kopen en deze te volgen.

Het is dan niet te bedoeling de markt te verslaan, maar deze juist te volgen. De AEX heeft bijvoorbeeld de afgelopen twee jaar, een groei (winst) laten zien van een kleine 25%. Geen gekke score. De Amerikaanse Dow Jones deed het stukken beter, met ruim 40%. Wanneer u aandelen van een index fonds koopt, dan hebben de fondsbeheerders een aandelenportfolio samengesteld, dat bestaat uit alle aandelen van een bepaalde index.

Afgelopen week in het nieuws:

Warren Buffett stopt uiteindelijk al zijn geld in indexfondsen…
In zijn testament staat in feite hetzelfde, want als hij komt te overlijden wil hij dat het geld dat zijn vrouw erft (al zijn aandelen in Berkshire Hathaway geeft hij weg aan bepaalde filantropische instellingen) wordt belegd in indexfondsen. Bron: Fondsnieuws 26-2-2014


Hoe werkt index beleggen?

Index beleggen is een passieve vorm van beleggen. Dat geldt niet alleen voor de kopers van deze aandelen, maar ook de beheerders achter een index fonds beleggen niet actief en gebruiken veelal computermodellen die het werk voor ze doen.

U begrijpt dat index aandelen om die reden een stuk minder kosten maken voor het fondsbeheer. Dan kan immers makkelijker omdat een bepaalde index gevolgd wordt. De meeste index fondsen doen dit door simpelweg een index na te bootsen. Ze kopen exact dezelfde aandelen of obligaties zoals die in de index voorkomen.

Met actief beleggen probeert men een beter resultaat te halen dan de markt. Men selecteert in dit geval de beste aandelen en obligaties.

Het is gebleken dat 80% van de actieve fondsen niet in staat is om, gemeten over een periode van tien jaar, de index te verslaan.

Logisch dat de populariteit van index aandelen groeit. Beleggers hebben steeds meer behoefte aan transparantie, in combinatie met lage kosten en uiteindelijk een mooi resultaat.

 

Stiekem achtergehouden

U ziet dat index beleggen behoorlijk wat voordelen heeft. Toch is deze vorm van beleggen lang uit het zicht gehouden van particuliere beleggers. Banken en professionals werken echter al jaren met deze vorm van beleggen. In de VS belegt 50% van de particuliere beleggers op deze manier. Bij ons was dat lang amper 5%.

Banken verdienen nou eenmaal meer aan actief beheerde fondsen. Om die reden zijn ze jaren achtergehouden voor particuliere beleggers.

Vanaf 1 januari van dit jaar is daar verandering in gekomen. Distributie-vergoedingen worden verboden. Fondsen moeten zonder uitzondering beoordeeld worden op hun prestaties en toegevoegde waarde. Om die reden krijgen we ook in ons land steeds meer te maken met index producten.

 

Nieuw Hoog Dividend Index Fonds gaat u
voor jaren een prachtig inkomen opleveren

Vandaag staat een Index Fonds centraal dat de samenstelling volgt van een index, die enkel bestaat uit een verzameling closed-end fondsen.

In dit geval gaat het om een unieke selectie van 150 (!) fondsen, die ieder de bijzondere eigenschap hebben een bovengemiddeld hoog dividend uit te keren en dat met grote regelmaat doen. Vaak maandelijks of per kwartaal.

Met een gezamenlijk resultaat van meer dan 8% dividendrendement en een maandelijks ritme van uitkeren, zult u begrijpen dat dit index fonds een plaats krijgt in mijn portfolio.

Closed-end fondsen keren met grote regelmaat een hoog dividend uit. Het inkomen komt uit kapitaalwinst, dividend, leverage- en optiestrategieën. De combinatie hangt af van het type fonds.

Het fonds (en dus ook de index) waarmee u vandaag kennismaakt, kent de volgende verdeling:

Inde composition

 
Het blauwe vlak vertegenwoordigt het deel ‘veilige’ investment grade obligaties. Deze hebben een gunstigere credit rating dan de in het groene vlak aangegeven High Yield obligaties. Het overige deel (28,23%) betreft een inkomen uit opties.

De samenstelling van het fonds is een goed voorbeeld van het combineren van risico en rendement. Dit bepaalt de waarde van het fonds. Op deze manier is men in staat om veilige obligaties te combineren met een hoog dividend en dit aan te vullen met een inkomen uit opties.

Drie ingrediënten die schuilgaan achter het succes van dit uniek index fonds.

 

Indrukwekkende dividendhistorie

Om te beginnen: Het dividend wordt maandelijks uitgekeerd. Een ritme waar mijn voorkeur naar uitgaat. Steeds meer ga ik op zoek naar aandelen, die er juist voor zijn om hiermee uw maandelijks inkomen aan te vullen.

Onderstaande grafiek maakt duidelijk dat het fonds zich richt op het segment ‘inkomensgerichte beleggers’. En daar zijn er in Amerika vele miljoenen van.

Speciaal voor de Amerikaanse beleggers zijn deze fondsen ontstaan, maar abonnees van The Dividend Factory weten deze aandelen inmiddels ook perfect te vinden.

Ook u kunt vandaag tot deze groep behoren, tegen een bedrag van net iets meer dan 6 euro per maand. De 50% korting die ik u mag geven is misschien het laatste duwtje in de rug om dan toch maar eens de overstap te maken naar de wereld van het Hoog Dividend beleggen.

U vindt in mijn portfolio de aandelen, die net als het index fonds dat vandaag centraal staat, een indrukwekkende dividendhistorie hebben. Uit de volgende grafiek kunt u afleiden dat er met grote regelmaat een stevig dividend wordt uitgekeerd.
 

Dividendhistorie Hoog Dividend Index Fonds

Dividend
 
 
Gebaseerd op 12 maanden van $0,1725, komt het jaardividend op $2,07. Tegen de koers van momenteel $24,60, komt dat neer op een dividendrendement van 8,41%.

De aandelen van het fonds kosten u nog geen 25 dollar!

Laten we even kijken naar de jaartotalen van het dividend. Hier valt op dat u kunt rekenen op een stabiel inkomen uit dividend. Uiteraard is dit geen garantie, maar alle voortekenen zijn er, dat met een grote kans u nog jarenlang kunt genieten van een vorstelijk maandelijks dividend. Ik kom zo meteen terug op de risicocomponent.
 

Overzicht jaarlijks dividend vanaf de start in 2010

Dividend 
 

Dit Index Aandeel zorgt voor rust in uw portefeuille

Simpel gezegd: Beleggen is nooit zonder risico. Ik ben daar duidelijk over en beloof niemand gouden bergen. Ik wijs u de weg naar aandelen die minder volatiel zijn, niet speculatief, maar u een heel mooi inkomen uit dividend opleveren.

U moet dan denken aan dividendrendementen van 8%, 9% 10% en meer.

Ik heb een portfolio samengesteld dat de risico’s spreidt, door te beleggen in de sectoren die het toelaten om met grote regelmaat een bovengemiddeld dividend uit te keren. Denk aan olie- en gasaandelen, investeerders (BDC’s), onroerend goed trusts (REIT’s), ziekenhuizen, hoog dividend closed-end fondsen en cumulatief preferente aandelen voor extra veiligheid met behoud van een hoog dividend en maandelijkse dividenduitkeringen.

De koerscomponent is van minder belang, zonder deze uiteraard uit het oog te verliezen. Koerswinst is altijd welkom, maar het inkomen uit dividend is wat telt.

Dit indexfonds illustreert hoe ik omga met de kapitaalcomponent. De volgende grafiek toont het relatief stabiele koersverloop, dat gemiddeld in de buurt blijft van de 25 dollar.
 

Koersverloop Index Fonds afgelopen vier jaar

 koersontwikkeling

 
U begrijpt dat ik op deze basis kan zeggen, dat de kans groot is, dat koers en dividend voor langere tijd stabiel zullen zijn.

De aandelenmarkten hebben in de afgelopen jaren regelmatig te maken gehad met verstoringen, onder andere veroorzaakt door de situatie in Europa, tragere groei van de opkomende markten en de rentedreiging, welke veroorzaakt werd door de (snellere) afbouw van het Amerikaanse schuldenprogramma.

Ik heb u duidelijk willen maken wat de voordelen zijn van het index beleggen, in combinatie met een prachtig dividend, dat u ook nog eens maandelijks ontvangt.

Maak vandaag nog kennis met mijn complete portfolio en ontdek welk index aandeel u voor jaren een prachtig dividend kan opleveren.

 

Abonneer hier

 
U krijgt gelijk 50% korting op uw abonnement

Deze week heb ik voor de nieuwe abonnees van The Dividend Factory een heel aantrekkelijke aanbieding.

Als u nu een abonnement neemt van €37,50 per kwartaal, krijgt u er van mij de eerste 3 maanden GRATIS bij. Dat betekent dat u voor de eerste 6 maanden slechts €37,50 betaalt.

Dat is dus 50% korting!

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met Hoog Dividend beleggen, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan veertig Hoog Dividend aandelen en u maakt gelijk kennis met het hierboven besproken fonds.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, maandelijks twee nieuwsbrieven met nieuws over uw aandelen en ik doe nieuwe aanbevelingen. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten krijgt u onmiddellijk een e-mail in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het dividendbeleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen.

Nu wordt het kennismaken met The Dividend Factory wel erg aantrekkelijk.

 

3 maanden GRATIS

 

Eerder wees ik u op de 200 euro transactietegoed die u krijgt bij Binck. Klik hier om in aanmerking te komen voor de 200 euro die u van Binck krijgt.

 

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw niet verbruikte abonnementsgeld terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement!

“Warren Buffett: Index fonds ideaal voor de gewone belegger”
Warren BuffettLees hier het volledige artikel van Fondsnieuws dat deze week opzienbarend nieuws betekende. Nog nooit heeft deze wereldberoemde belegger zich zo uitgelaten over het fenomeen indexbeleggen. Hij heeft zich voorgenomen om zijn erfenis onder te brengen in indexaandelen… Lees verder >>.

  

Abonneer hier

Succes met beleggen!

Paul van den Heuvel

Paul van den Heuvel
 

Share this page


PS: Zo betaalt u geen bronbelasting en u krijgt dividend-bescherming!

Wist u dat u de bronbelasting die u normaal moet betalen, in Nederland kunt verrekenen in BOX3! Op preferente aandelen betaalt u echter helemaal geen bronbelasting. Dus dat is netto dividend! Het dividend wordt in Amerika aangemerkt als rente. Meer informatie over de bronbelasting treft u aan op de website in de HELP-rubriek bij punt 14 en 15.

Ik adviseer u aandelen te overwegen uit de sectie preferente aandelen uit mijn portfolio. De meeste zijn ook nog eens cumulatief preferent. Hiermee geniet u dividendbescherming, want de ondernemingen achter deze aandelen zijn bij wet verplicht het volledige dividend aan u uit te betalen!

De onderstaande lijst toont aan, zeker nu de koersen gunstig staan, dat u een bijzonder hoog inkomen uit dividend krijgt en dat ook nog eens netto overhoudt! Een hoog netto inkomen uit dividend iets voor u?
 

Sectie preferente aandelen

AEGON Perpetual : 6,77%
Studentenhuisvesting : 8,02%
Olie- en gasbedrijf : 10,23%
Investeerder : 6,78%
Commercieel Vastgoed I : 7,56%
Commercieel Vastgoed II : 7,47%
ING Perpetual : 6,54%
Onroerend Goed Trust : 8,80%
Scheepvaart : 7,92%
Recreatiewoningen : 7,48%
Seniorenwoningen : 8,09%

 

 

START HIER