Nieuwsbrief VeelDividend

 

NIEUW: Private Equity voor particuliere beleggers

Een super cash cow uit mijn portefeuille!

# Investeerder verhoogde dividend met 260%!

# Koers groeide met 250%!

# Dit jaar krijgen we 2x bonusdividend!

 

 
Wat zou u doen als uw bankrekening gevuld was met miljoenen… ? Het is een goede gewoonte van de rijken onder ons om zelf te gaan investeren in ondernemingen waar ze in geloven.

Dat geld gaat niet naar een noodlijdend bedrijf. Nee, wie via private equity investeert, moet een groot vertrouwen hebben in een onderneming.

U kunt via The Dividend Factory kennismaken met een bijzondere verzameling investeerders die een groot deel van hun geld ophalen bij particuliere beleggers.

Dat geld gaat naar bedrijven met toekomstperspectief

Afgelopen week informeerde ik onze abonnees dat één van deze investeerders dit jaar twee keer een bonusdividend gaat uitkeren, en dat terwijl er al een vorstelijk regulier dividend wordt uitgekeerd.

Laten we eerst eens kijken hoe populair het aandeel (prijs: $26,62) is:
  

Koersontwikkeling investeerder afgelopen vijf jaar

inversteerder

Over de afgelopen vijf jaar wist de Dow Jones zich te herstellen met zo’n 125%. Onze investeerder wist een stijging door te maken van 250%.

Er lijkt een kleine correctie aan te komen, dus nu kopen is voordelig kopen.

De eerste dividenduitkering in het voorjaar van 2007 bedroeg $0,15. Inmiddels krijgen we elk kwartaal $0,54 en deze maand krijgen we er nog eens een extraatje bij van $0,15. In juni staat dat zelfde bedrag ons nog eens te wachten.

Opgeteld krijgen we dit jaar: 4 x $0,54 + 2 x $0,15 = $2,46
 
Dividendrendement :  $2,46 : $26,62 = 9,24%

 

Indrukwekkend dividendverloop

Het dividend werd in zeven jaar tijd meer dan verdrievoudigd en dat zegt alles over de prestaties van deze investeerder.

Onderstaande grafiek illustreert de ontwikkeling van de dividenduitkeringen.

dividendverloop

 
De lege vlakken zijn de bonus dividenduitkeringen zoals we die dit jaar ook twee keer mogen ontvangen. U krijgt er zomaar 14% dividend bij dit jaar!

De trend voorspelt veel goeds.

U snapt waarom ik spreek van een super cash cow, of ook wel melkkoe. De dividenden blijven binnenstromen en ondertussen groeit het aandeel!

Op 30 september 2010 is deze investeerder opgenomen in de portfolio van The Dividend Factory.

We spreken over een behaald rendement van 128% tot op heden.

Momenteel krijgt u 8,07% dividendrendement (met bonus 9,24%).

De onderneming mag zich als investeringsmaatschappij een BDC noemen. BDC’s blijven in trek. Er wordt geïnvesteerd in de range van 5 tot 35 miljoen dollar.

In de private equity sfeer zijn er nog genoeg parels te vinden nu de banken als geldschieters op de achtergrond zijn geraakt. Het gaat om ondernemingen met toekomstperspectief en die een omzet realiseren tussen de 10 en 200 miljoen dollar.

Over de afgelopen vijf jaar wist de Dow Jones zich te herstellen met zo’n 125%. Deze BDC wist een stijging door te maken van 250%.

De omzet was vorig jaar opgelopen tot $101 miljoen. Over 2009 bedroeg deze nog 21 miljoen. Een indrukwekkende groei. De winst per aandeel groeide in deze periode van $0,47 naar $2,23.

Deze BDC zit in de lift en zal ons de komende periode van een prachtig inkomen uit dividend voorzien.

Een melkkoe om zuinig op te zijn. U vindt dit aandeel op positie 9 in de portfolio.


Advertorial

Alstublieft: U krijgt 200 euro transactie tegoed!

Voor de eerste drie maanden krijgt u 200 euro transactietegoed bij Binck.

150_binck_200_transactie_tegoed_klein4.jpgWilt u nu starten met beleggen? Of overstappen? Dan ontvangt u tijdelijk €200 transactietegoed cadeau. Met dit tegoed zijn uw eerste aankopen dus geheel kosteloos. Zo wordt beleggen bij Binck wel heel aantrekkelijk. Uw transactietegoed blijft drie maanden geldig.

Klik hier om uw 200 euro te verzilverenBDC’s zijn geen sprookje maar de reactie
op de afnemende rol van de banken

U hebt inmiddels meerdere publicaties ontvangen waarin u gewezen wordt op de bijzondere eigenschappen en de hoge mate van winstgevendheid van BDC’s.

Ik kan niet vaak genoeg vertellen aan beleggers waarom ze er verstandig aan doen nu BDC’s te kopen.

De getallen zijn geen sprookje, maar het gevolg van de afnemende rol van de banken als geldschieter.

U en ik kunnen voor een stukje de rol van de banken overnemen, door simpelweg aandelen van BDC’s te kopen. Aandelen van enkele tientjes per stuk en waarmee u een superrenderende melkkoe sectie aan uw portefeuille kunt toevoegen.

Vorige week publiceerde ik de lijst met onze BDC’s. Hier nogmaals:
 

BDC’s portfolio The Dividend Factory

BDC

 

Ook dit weekend krijgt u gelijk
50% korting op uw abonnement

Deze week heb ik voor de nieuwe abonnees van The Dividend Factory een heel aantrekkelijke aanbieding.

Als u nu een abonnement neemt van €37,50 per kwartaal, krijgt u er van mij de eerste 3 maanden GRATIS bij. Dat betekent dat u voor de eerste 6 maanden slechts €37,50 betaalt.

Dat is dus 50% korting!

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met Hoog Dividend beleggen, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan veertig Hoog Dividend aandelen en u maakt gelijk kennis met het hierboven besproken fonds.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, maandelijks twee nieuwsbrieven met nieuws over uw aandelen en ik doe nieuwe aanbevelingen. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten krijgt u onmiddellijk een e-mail in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het dividendbeleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen.

Nu wordt het kennismaken met The Dividend Factory wel erg aantrekkelijk.

 

3 maanden GRATIS

 

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw niet verbruikte abonnementsgeld terug. Eén berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement!

    

Abonneer hier

Succes met beleggen!

Paul van den Heuvel

Paul van den Heuvel
 

Share this page

 


PS: De groeiende populariteit van BDC’s

BDC’s zijn in populariteit gestegen. Ik wijs u op de belangrijkste kenmerken van een BDC.

  1. BDC’s moeten in staat zijn regelmatig dividend uit te keren. Bij voorkeur maandelijks. Ze moeten meer dan 90% van de winst uitkeren. In ruil hiervoor betalen ze geen vennootschapsbelasting.
  2. Leningen moeten een voorkeurstatus hebben, zoals het geval is bij senior loans en preferente aandelen.
  3. BDC’s moeten bestand zijn tegen een economische crisis, door de mogelijkheid zich tussentijds terug te kunnen trekken uit risicovolle operaties.
  4. Risico’s moeten gespreid worden en een investering mag nooit meer dan 25% van de totale portfolio uitmaken. Doorgaans bestaat een portfolio uit zo’n vijftig investeringen.
  5. De verhouding tussen vreemd vermogen en eigen vermogen heet ‘leverage’. Hoe lager het eigen vermogen, hoe hoger de leverage. Een leverage van 10 houdt in dat tegenover elke euro eigen vermogen er tien geleende staan. Bij BDC’s moet de verhouding 1:1 zijn. Bij banken bijvoorbeeld kan dit oplopen tot 30:1.
  6. BDC’s hebben kapitaal beschikbaar om tijdens een herstelperiode aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen. Dat kapitaal kan onder andere verkregen worden door opgebouwde reserves en kapitaal dat de overheid ter beschikking stelt via het SBIC (Small Business Investment Corporation). Zo kan het met een lage rente vergaarde kapitaal via de overheid, tegen een veel hogere rente weer uitgeleend worden.
  7. Steeds meer BDC’s ontwikkelen nieuwe bronnen van inkomsten door bijvoorbeeld aan vermogensbeheer te gaan doen. Sommige BDC’s gaan meer en meer als bank opereren.
  8. BDC’s groeien in aantal en worden steeds populairder. Acht jaar geleden waren er nog maar vier van dit soort ondernemingen op de beurs genoteerd. Momenteel zijn dat er drieëntwintig. Dit aantal zal verder groeien. Een zelfde populariteit geniet de Real Estate Investment Trust (REIT). Ook hier wordt de mogelijkheid gecreëerd om particuliere beleggers te kunnen laten investeren. In dit geval in vastgoed of hypotheekbundels.
  9. Steeds meer grote vermogensbeheerders gaan een samenwerking aan met de Business Development Companies. Bekende namen zijn Kohlberg Capital, Apollo Investment en NGP Capital Resources. Door dergelijke combinaties ontstaat een concentratie aan kennis en kapitaal.
  10. Transparantie is een sleutelwoord. BDC’s verstrekken veel informatie over hun financiële situatie, acquisities, de portfolio en hun strategie.

 

START HIER