Nieuwsbrief VeelDividend

 

-> Let op: Laatste weekend €200 transactietegoed bij Binck!

 

Beleggers geloofden dit eerst niet:

15% dividend
is geen sprookje!

Welkom bij The Dividend Factory: krijg gelijk 50% korting

 


  

 
Afgelopen weekend hebben beleggers zich massaal ingeschreven op mijn gratis nieuwsbrief ‘VeelDividend’. Hieruit blijkt wel hoe het thema ‘Hoog Dividend’ leeft onder de Nederlandse en Belgische beleggers.

Met name via onze collega’s van Beurs.com, hebben we enkele duizenden nieuwe enthousiaste beleggers mogen verwelkomen. Ook de lezers van BeursBox hebben deze week enthousiast gereageerd op mijn artikel over Obama en de nieuwe banken. De volgers van IEX hebben ons eveneens ontdekt en mijn E-boek ‘Bouw uw eigen Dividend Fabriek’ is ook hier enthousiast ontvangen. We hebben veel goede reacties gehad.

Het blijkt wel: Hoog Dividend is de trend.

In deze editie laat ik u kennismaken met het fenomeen van de ‘nieuwe banken’ en hoe u met een indexaandeel, dat bestaat uit een unieke selectie ‘nieuwe banken’, momenteel 15,5% dividendrendement krijgt en bovendien elk kwartaal een uitkering van het dividend.

Dit indexaandeel is afgelopen week toegevoegd aan mijn portfolio Hoog Dividend aandelen. Vers van de pers dus! U treft het aandeel aan op positie 1 in de portfolio.

En nee… dat is geen sprookje. Als u de moeite neemt om in vijf minuten het onderstaande te lezen, verzeker ik u dat u gelijk snapt dat het inderdaad geen sprookje is, maar een hard feit.

U maakt kennis met een nieuw fenomeen dat gestart is in Amerika, maar zich snel over de wereld gaat verspreiden.

Met overheidsgeld schieten Amerikaanse ‘nieuwe banken’ als paddenstoelen uit de grond. Traditionele banken verliezen steeds meer terrein…
 

600_wv1.jpg

   

Een nieuwe generatie
geldverstrekkers is opgestaan

In Amerika waait er een andere wind en al sinds de tijd van president Eisenhouwer zijn er instanties in het leven geroepen om geld te laten stromen naar het midden- en kleinbedrijf, die wordt gezien als de smeerolie van de economie.

150_wv2.jpgIn het Calvinistische Nederland laat dit fenomeen nog jaren op zich wachten. In ons land heeft de regering te weinig oog voor het ondernemerschap en men is niet bereid risico’s te nemen.

Door de opkomst van de nieuwe economie hadden beleggers te weinig oog voor deze geldverstrekkers en kocht men liever aandelen Internet en dergelijke. Met alle gevolgen van dien…

De jaren erna ging men liever speculeren, tot het moment dat in 2008 alles in elkaar stortte en de luchtbel klapte.

Sindsdien zijn de banken flink aan banden gelegd en werd de geldkraan ver dichtgedraaid. Ineens werden de beursgenoteerde private equity investeerders weer interessant en werden ze weer uit de kast gehaald. Ze schoten als paddenstoelen uit de grond en zijn momenteel razend populair onder de Hoog Dividend beleggers.

 

BDC’s zijn geen sprookje maar de reactie
op de afnemende rol van de banken

Ik kan niet vaak genoeg vertellen aan beleggers waarom ze er verstandig aan doen nu BDC’s te kopen.

De getallen die BDC's kunnen laten zien zijn het gevolg van de afnemende rol van de banken als geldschieter en de wijze waarop BDC’s hiervan profiteren.

In 1980 creëerde het Amerikaanse congres een nieuwe bedrijfsvorm onder de naam Business Development Company (BDC). Deze werd in het leven geroepen om de geldstroom richting het midden- en kleinbedrijf te bevorderen. De status van een BDC past in het rijtje van stimuleringsplannen.

BDC’s kunnen goedkoop geld inkopen via het SBA (Small Business Administration) en dit geld weer duurder, tegen hogere rentes, uitlenen.

Ze hoeven geen vennootschapsbelasting te betalen als ze bijna de volledige winst doorschuiven naar de aandeelhouders zoals u en ik.

Zo ontstaat een super hoog dividend dat maandelijks of per kwartaal wordt uitgekeerd

BELANGRIJK: Wij betalen enkel de 15% bronbelasting die we in Nederland ook nog eens in BOX 3 kunnen verrekenen. Amerikanen betalen hierover de veel zwaarder belaste inkomstenbelasting.

U en ik kunnen voor een stukje de rol van de banken overnemen, door simpelweg aandelen van BDC’s te kopen. Aandelen van enkele tientjes per stuk en waarmee u een superrenderende melkkoe sectie aan uw portefeuille kunt toevoegen.

BDC’s investeren in gezonde ondernemingen met volop toekomstperspectief en leveren als gevolg hiervan een superrendement op.

Zo wordt Private Equity ook mogelijk voor particuliere beleggers
  

Advertorial

           Actie van Binck loopt maandag 31 maart af!
 
                  U krijgt 200 euro transactie tegoed!

 
Voor de eerste drie maanden krijgt u 200 euro transactietegoed bij Binck.

150_binck_200_transactie_tegoed_klein4.jpgWilt u nu starten met beleggen? Of overstappen? Dan ontvangt u tijdelijk €200 transactietegoed cadeau. Met dit tegoed zijn uw eerste aankopen dus geheel kosteloos. Zo wordt beleggen bij Binck wel heel aantrekkelijk. Uw transactietegoed blijft drie maanden geldig.

Klik hier om uw 200 euro te verzilveren

      
                  -> Let op: a.s. maandag loopt deze aktie af

 

Vorige week publiceerde ik de lijst met onze BDC’s. Hier nogmaals de actuele lijst:

BDC’s portfolio The Dividend Factory

500_wv3.jpg 

 

Welkom! Dit weekend krijgt u gelijk
50% korting op uw abonnement

Deze week heb ik voor de nieuwe abonnees van The Dividend Factory een heel aantrekkelijke aanbieding.

Als u nu een abonnement neemt van €37,50 per kwartaal, krijgt u er van mij de eerste 3 maanden GRATIS bij. Dat betekent dat u voor de eerste 6 maanden slechts €37,50 betaalt.

3 maanden GRATIS

 

Dat is dus 50% korting!

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met Hoog Dividend beleggen, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan veertig Hoog Dividend aandelen en u maakt gelijk kennis met het hierboven besproken fonds.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, maandelijks twee nieuwsbrieven met nieuws over uw aandelen en ik doe nieuwe aanbevelingen. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten krijgt u onmiddellijk een e-mail in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het dividendbeleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen.

Nu wordt het kennismaken met The Dividend Factory wel erg aantrekkelijk.

 

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw niet verbruikte abonnementsgeld terug. Eén berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement!

Abonneer hier
 

Succes met beleggen!100_paul-van-den-heuvel-nw2.png
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel
 

Share this page

 


PS: De groeiende populariteit van BDC’s

BDC’s zijn in populariteit gestegen. Ik wijs u op de belangrijkste kenmerken:

  1. BDC’s moeten in staat zijn regelmatig dividend uit te keren. Bij voorkeur maandelijks. Ze moeten meer dan 90% van de winst uitkeren. In ruil hiervoor betalen ze geen vennootschapsbelasting.
  2. Leningen moeten een voorkeurstatus hebben, zoals het geval is bij senior loans en preferente aandelen.
  3. BDC’s moeten bestand zijn tegen een economische crisis, door de mogelijkheid zich tussentijds terug te kunnen trekken uit risicovolle operaties.
  4. Risico’s moeten gespreid worden en een investering mag nooit meer dan 25% van de totale portfolio uitmaken. Doorgaans bestaat een portfolio uit zo’n vijftig investeringen.
  5. De verhouding tussen vreemd vermogen en eigen vermogen heet ‘leverage’. Hoe lager het eigen vermogen, hoe hoger de leverage. Een leverage van 10 houdt in dat tegenover elke euro eigen vermogen er tien geleende staan. Bij BDC’s moet de verhouding 1:1 zijn. Bij banken bijvoorbeeld kan dit oplopen tot 30:1.
  6. BDC’s hebben kapitaal beschikbaar om tijdens een herstelperiode aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen. Dat kapitaal kan onder andere verkregen worden door opgebouwde reserves en kapitaal dat de overheid ter beschikking stelt via het SBIC (Small Business Investment Corporation). Zo kan het met een lage rente vergaarde kapitaal via de overheid, tegen een veel hogere rente weer uitgeleend worden.
  7. Steeds meer BDC’s ontwikkelen nieuwe bronnen van inkomsten door bijvoorbeeld aan vermogensbeheer te gaan doen. Sommige BDC’s gaan meer en meer als bank opereren.
  8. BDC’s groeien in aantal en worden steeds populairder. Acht jaar geleden waren er nog maar vier van dit soort ondernemingen op de beurs genoteerd. Momenteel zijn dat er drieëntwintig. Dit aantal zal verder groeien. Een zelfde populariteit geniet de Real Estate Investment Trust (REIT). Ook hier wordt de mogelijkheid gecreëerd om particuliere beleggers te kunnen laten investeren. In dit geval in vastgoed of hypotheekbundels.
  9. Steeds meer grote vermogensbeheerders gaan een samenwerking aan met de Business Development Companies. Bekende namen zijn Kohlberg Capital, Apollo Investment en NGP Capital Resources. Door dergelijke combinaties ontstaat een concentratie aan kennis en kapitaal.
  10. Transparantie is een sleutelwoord. BDC’s verstrekken veel informatie over hun financiële situatie, acquisities, de portfolio en hun strategie.

 

START HIER