Nieuwsbrief VeelDividend

Verbeterde vooruitzichten voor Mexico
als handelspartner van de VS

11,5% Dividend
uit Mexico en het
dividend loopt op!

Goede vooruitzichten in 2014 voor Emerging Markets

 

 
Deze week krijgt u van mij een bijzondere aanbeveling. Mis hem niet en maak kennis met één van de snelst groeiende regio’s van dit moment. Een regio waar de dividenden momenteel voor het oprapen liggen!


Zuid-Amerika
Veel landen in deze regio zitten in een opbouwfase. Hierdoor heerst er een mentaliteit van mouwen opstropen en is men wars van verkwisting. Er heerst een sterke wil om de achterstand in te halen, veroorzaakt door slechte regimes.

In deze landen zitten ze niet op een luchtbel vol slechte hypotheken, die op hun beurt weer de banken meesleuren. Nee, er wordt bewust geld uitgegeven en men steekt zich niet voortdurend in de schulden.

De landen in deze regio hebben volop goud, koper en olie in de bodem en het toerisme groeit er razend snel. De media maken veelvuldig melding van deze groeimarkten, maar om nu gelijk hierin te gaan beleggen, is voor veel particuliere beleggers nog een stap te ver.

Toch zijn veel Zuid-Amerikaanse landen verder dan wij denken.

Afgelopen week attendeerde ik mijn abonnees op ons Hoog Dividend fonds dat zich richt op een aantal succesvolle Mexicaanse bedrijven.

Emerging Markets zijn even uit de gratie geraakt, maar voor 2014 zijn de verwachtingen naar boven bijgesteld. Met name Mexico wordt genoemd als grote handelspartner van de VS.

Mark Mobius, bestuursvoorzitter van Franklin Templeton Investments, zei onlangs het  volgende over Mexico:

Mobius schrijft dat Mexico profiteert van belangstelling bij beleggers, vooral door de verbeterende vooruitzichten voor de grootste handelspartner, de VS. ‘Wij denken dat nog meer bedrijven hoogwaardige producten in het land zullen vervaardigen, vooral auto’s, vliegtuigen en medische apparatuur. Wij verwachten dat deze trend zich verder zal ontwikkelen op de middellange en lange termijn.’

Alle reden om u vandaag te wijzen op een Mexico Fonds, dat al meer dan 30 jaar actief is en al die jaren de beleggers elke kwartaal opnieuw trakteert op een vorstelijk dividend.

 

Wie nu koopt krijgt gelijk
11,5% Dividendrendement! 

Het gaat goed met Mexico!150_wv1.jpg

Sinds de zware crisis van 1994-1995 heeft Mexico een indrukwekkend economisch herstel laten zien. Volgens de Wereldbank staat het land nu 14e op de ranglijst van grootste economieën ter wereld. Ons beeld wordt verstoord door de drugsoorlogen en de nog steeds bestaande tegenstellingen tussen arm en rijk.

In deze editie wijs ik u op een fonds dat in 2011 het 30-jarig jubileum vierde en dat investeert in een land met een bloeiende economie!

Dat Mexico nog steeds wordt gezien als een ontwikkelingsland is niet zo vreemd. Het verschil tussen rijkdom en armoede is nog groot. De welvaart van de steden steekt af tegen de armoede van het platteland. Mexico heeft een oppervlakte van 1.967.183 km2 en is daarmee het op een na grootste land van Latijns-Amerika. Alleen Brazilië is groter.

Het totaal aantal inwoners bedraagt ongeveer 104 miljoen, waarvan 60% mestizos (Spaans-indiaans) en 30% indiaans. Een kwart van de bevolking woont in Mexico stad. Een van de grootste steden ter wereld.

Mexico wordt geassocieerd met drugsmoorden. Dat is wat het nieuws overheerst. Zonder dit feit te bagatelliseren, blijven deze excessen echter beperkt tot 3 van de 32 staten en hebben uiteindelijk geen noemenswaardig effect op de Mexicaanse economie.


Economie

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Mexico. Jaarlijks boeken meer dan 7 miljoen vakantiegangers hun vakantie naar Mexico. Het land kent 32 verschillende luchthavens!

Als beleggers willen we weten waar we investeren, en dan is de economie en de daarbij behorende groeiverwachting toch het meest relevant.

Sinds het land is toegetreden tot de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsorganisatie, is de export met 170% toegenomen! Het aantal bedrijven in handen van de overheid is de afgelopen 20 jaar met 80% afgenomen. Onder andere de spoorwegen, telecommunicatie en elektriciteit zijn geprivatiseerd.


Aardolie

Mexico is één van 's werelds grootste exporteurs van aardolie. Mexico produceert sinds 1890 olie en was in 1921 zelfs de grootste olieproducent ter wereld. Zo’n 65 procent van de olie wordt voornamelijk gewonnen in de Golf van Campeche.

Toerisme

150_wv2.jpgToerisme is een belangrijke vorm van inkomsten voor de Mexicanen. Ongeveer 33% van de Mexicanen is werkzaam in deze sector. Jaarlijks bezoeken bijna 7 miljoen toeristen Mexico. Hiervan komt 85% uit de Verenigde Staten.

Auto-industrie

In Puebla staat een grote fabriek van Volkswagen. De fabriek vierde onlangs het 50-jarig bestaan en heeft aangekondigd de productie van de Golf VII op te gaan voeren. Volkswagen wil meer werk gaan maken van de Noord-Amerikaanse markt. Tot 2018 wordt er 5 miljard euro in het merk geïnvesteerd!
 

-> Let op: Dividendrendement Mexico Fonds: 11,5%!


Assemblage

Veel buitenlandse bedrijven hebben fabrieken opgezet in Mexico, vooral in een speciale economische zone langs de Mexicaans-Amerikaanse grens. De bedrijven daar genieten gunstige belastingtarieven en vestigingsvoorwaarden. De producten van deze assemblagefabrieken zijn voornamelijk bedoeld voor de Amerikaanse markt. Meer dan 85% van de internationale handel is met de Verenigde Staten, waardoor Mexico zwaar afhankelijk is van dat land.

Mijnbouw

De mijnbouw is grotendeels geprivatiseerd. Daar waar Chili de grootste producent van koper is, is Mexico is de grootste producent ter wereld van zilver. Mexico delft verder goud en koper.

Landbouw

Grote delen van het bergachtige land zijn ongeschikt voor het verbouwen van gewassen. De landbouw speelt hierdoor een bescheiden rol in de Mexicaanse economie en is steeds minder belangrijk geworden. Het bedraagt momenteel zo’n 5% van het BNP (Bruto Nationaal Product). Voor de export zijn katoen, koffie, vruchten en tomaten de belangrijkste gewassen. Maïs, tarwe, rijst en bonen worden vooral verbouwd voor binnenlandse consumptie.


Hoog Dividend fondsen steeds populairder

Het Mexico Fonds is van het type closed-end. In één van mijn publicaties attendeerde ik u op het feit dat dit type fonds al bijna 120 jaar bestaat en kent zijn oorsprong in 1893. Momenteel zijn er meer dan 800 closed-end fondsen en ze worden gekocht om voor de lange termijn in de portfolio te houden.

In Amerika gaan deze fondsen soms over van generatie op generatie.

Dat zou bij dit fonds ook kunnen gebeuren. Dergelijke fondsen zijn in ons land niet echt ingeburgerd. Ze worden aangeboden naar Amerikaans recht, maar zijn 150_binckbank.jpggewoon via uw eigen bank of broker in Nederland en België verhandelbaar in de vorm van gewone aandelen. Ik heb er persoonlijk voor gezorgd dat al mijn aandelen in ieder geval bij Binck worden aangeboden. Dat is wel zo veilig en zo gemakkelijk!

Ik wees u eerder op een aantal grote voordelen. U kunt tijdens beursuren, op elk voor u geschikt moment, de aandelen van dergelijke fondsen kopen en verkopen.

Let op: De kosten voor het beheer e.d. worden betaald vóór er dividend wordt uitgekeerd


Portfolio

Er wordt geïnvesteerd in ondernemingen met een notering aan de Bolsa  Mexicana de Valores, S.A. de C.V. (the “Mexican Stock Exchange”). Met ingang van 1 maart 2009 kan er ook worden geïnvesteerd (tot 20%) in weliswaar Mexicaanse ondernemingen met een notering aan de Mexicaanse beurs, maar met een organisatie buiten Mexico.

Het voordeel van het fondsbeleggen is de risicospreiding, door gespreid te beleggen in ondernemingen die actief zijn in diverse sectoren. Onderstaande taartgrafiek is een weergave van de sectoren waarin het Mexico Fonds actief is.

500_wv3.jpg

 

Dividend

Op 30 november 1982 keerde het fonds voor het eerst dividend uit en keerde tot nu toe 85 keer uit.

In de meeste gevallen zijn de uitkeringen gedaan op kwartaalbasis. In het topjaar 2007 werd er weliswaar één keer uitgekeerd, maar bedroeg de uitkering ruim 6 dollar. In 2008 werd er drie maal uitgekeerd en vanaf 2009 werd er weer met een vast ritme, per kwartaal het dividend uitgekeerd. Onderstaande grafiek illustreert de trend van de dividenduitkeringen.

600_wv4.jpg

 

Indrukwekkend rendement!

Gemeten over de afgelopen vijf jaar, heeft het fonds 178% rendement opgeleverd, bestaande uit dividend en kapitaal. Wie doet dat na! Er is alleen al $13,46 aan dividend uitgekeerd, en dat terwijl een aandeel destijds 14 dollar koste.

De Dow Jones haalde over deze periode een rendement van 119%!

Ons fonds heeft de beurs dus met 50% verslagen.

600_wv5.jpg  

Landen als Mexico worden het
nieuwe Mekka voor Dividend Beleggers!

Ik heb de bloeiperiode tijdens de zestiger jaren niet bewust meegemaakt in ons land, maar ik weet inmiddels wel dat er steeds meer afbrokkelt van hetgeen de vorige generatie voor ons heeft opgebouwd.

Wist u dat het met de pensioenvoorzieningen en gezondheidszorg in veel Zuid-Amerikaanse landen beter is gesteld dan bij ons het geval is! Slimme beleggers verbreden hun horizon en blijven niet hangen in zogenaamde vertrouwde aandelen KPN, Shell, Belgacom en wat al niet meer…

De aandelen uit mijn portfolio koop je met hetzelfde gemak en ze leveren veel meer op. Een dividendrendement van 11,5% voor een fonds dat al meer dan 30 jaar bestaat is ongekend!

De winst ligt in Mexico voor het oprapen!

De feiten van het fonds:

600_wv6.jpg

 

Nieuwsgierig naar het Mexico Fonds?

 

Welkom! Dit weekend krijgt u gelijk
50% korting op uw abonnement

Deze week heb ik voor de nieuwe abonnees van The Dividend Factory een heel aantrekkelijke aanbieding.

Als u nu een abonnement neemt van €37,50 per kwartaal, krijgt u er van mij de eerste 3 maanden GRATIS bij. Dat betekent dat u voor de eerste 6 maanden slechts €37,50 betaalt.

3 maanden GRATIS

 

Dat is dus 50% korting!

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met Hoog Dividend beleggen, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt direct inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan veertig Hoog Dividend aandelen en u maakt gelijk kennis met het hierboven besproken fonds.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, maandelijks twee nieuwsbrieven met nieuws over uw aandelen en ik doe nieuwe aanbevelingen. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten krijgt u onmiddellijk een e-mail in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het dividendbeleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen.

Nu wordt het kennismaken met The Dividend Factory wel erg aantrekkelijk.

 

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw niet verbruikte abonnementsgeld terug. Eén berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement!

Abonneer hier
 

Succes met beleggen!100_paul-van-den-heuvel-nw2.png
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel
 

Share this page

 


PS: MINT landen extra interessant!

De voormalige Goldman Sachs economist, Jim O’Neill, heeft naast de bestaande BRIC landen een nieuwe term bedacht; MINT landen. Onder deze noemer vallen Mexico, Indonesië, Nigeria en Turkije. De economische vooruitzichten voor deze landen zijn dermate interessant, dat ze als aparte entiteit worden gezien. Ze hebben alle vier ook een gunstige bevolkingsopbouw. De economie is minder groot dan van de BRIC landen Brazilië, Rusland, India en China, maar in potentie kunnen ze op het niveau komen van de BRIC’s.