Nieuwsbrief VeelDividend

 

Sparen holt je vermogen uit

Veilig beleggen
voor je kinderen

Vergeten methode levert 8% op.
 
Een uitstekend alternatief!

 

 
Vorige week tijdens onze redactievergadering bespraken we onder andere de binnengekomen vragen en reacties van abonnees. Een veelgehoord thema is een alternatief voor sparen, nu de inflatie ons spaargeld alleen maar opeet.

En zolang spaargeld nog veilig is…

Ik moest aan mijn eigen situatie denken met drie opgroeiende kinderen in de leeftijden van 15 t/m 17 jaar. De tweeling is 15. De oudste gaat volgend jaar naar het HBO.

Dan kunt u wel raden wat dat zo’n beetje kost op een jaar. Zeker als ze de luxe hebben om aan verschillende sporten te doen en ieder een muziekinstrument bespelen.

Prachtig allemaal, maar wie slim is, maakt een potje voor de kinderen. Of ze nou jong zijn of volwassen, iedere ouder wil zijn kinderen graag iets geven en als het kan, ze niet achterlaten met een studieschuld.

Dit thema leeft bij veel van onze abonnees. Degene onder ons, met inmiddels volwassen kinderen die zelf al ouders zijn, blijven net zo goed potjes maken voor de kinderen en kleinkinderen.

Mijn portfolio bevat een aparte categorie, die zich uitstekend leent voor het maken van een potje voor de kinderen. Of voor uzelf. Zo u wilt.

In deze editie wijs ik u op de preferente aandelen uit mijn portfolio. Het is de bedoeling dat ze hun waarde behouden en ondertussen leveren ze jaarlijks zo’n 8% op. U kunt ieder kwartaal of iedere maand een uitkering verwachten. U kunt dit prachtige rendement opsnoepen of weer herbeleggen.

Een uitstekende methode om een prachtig rendement te halen en ondertussen geen stress te hebben over uw aandelenportefeuille.


Preferente aandelen bieden meer zekerheid tegen een hoog rendement

Preferente aandelen worden nogal eens vergeten. Het is ook niet de spannendste vorm van beleggen, maar ze zijn in de regel waardevast en leveren een prachtig rendement op. Bovendien krijgt u per kwartaal, of zelfs elke maand, het dividend uitgekeerd…. of beter gezegd; rente.

Preferente aandelen zitten eigenlijk tussen gewone aandelen en obligaties in. In Amerika wordt het dividend aangemerkt als rente. En let op:

Hierover betaalt u GEEN bronbelasting!

De cumulatief preferente aandelen gaan nog een stapje verder door u extra bescherming te bieden. Ik zet voor u eerst onze preferente aandelen op een rij.

preferente aandelen

Deze aandelen vormen een onderdeel van mijn complete portfolio, bestaande uit zo’n 50 hoog renderende aandelen met een bovengemiddeld dividendrendement.

De preferente aandelen koopt u voor langere tijd. U legt ze weg en laat ze doen wat ze moeten doen: Een flink rendement opleveren, dat u ook nog eens met grote regelmaat krijgt uitgekeerd.

Onze prefs, zoals we die ook wel noemen, keren samen 64 keer per jaar dividend uit!
 

Aandelen met een vangnet!

Zoals u wellicht weet, geven preferente aandelen voorrang bij uitbetalen. Ze vallen net onder de obligaties en boven de gewone aandelen. Aandelen met een voorkeursrecht dus.

Maar, cumulatief preferente aandelen gaan nog een stap verder.

Deze bieden nog eens extra dividendbescherming!

Bij cumulatief preferente aandelen is het bij wet verboden het dividend niet volledig uit te betalen. Tijdelijk onderbreken mag, maar later moet met terugwerkende kracht alles uitbetaald worden.

U begrijpt dat deze aandelen veel voordelen bieden en zich daarom meer dan uitstekend lenen voor het opbouwen van een spaarpot, of kapitaal voor later.

En tegen bijna 8% rendement per jaar.

 

Waardevast beleggen

Preferente aandelen worden in de meeste gevallen uitgegeven tegen een nominale waarde van 25 dollar. Gedurende de looptijd zal de koers rond dit peil blijven, vermits er geen extreme situaties ontstaan zoals in 2008 en 2009.

Komen we gelijk bij de risicofactor.

Het risico bij cumulatief preferente aandelen is beperkt. Als een bedrijf failliet gaat, krijgt u voorrang op de houders van gewone aandelen. Maar vanaf de start van The Dividend Factory in 2008, hebben we dit bij onze preferente aandelen nog niet meegemaakt.

Sparen is ook niet meer zonder risico, dus bieden preferente aandelen een uitstekend alternatief.

 
De voordelen op een rij:

Voordeel 1: voorrang bij uitbetalen!
Preferente aandelen zijn voor uitbetaling van het dividend, preferent boven gewone aandelen. Mocht een bedrijf in de problemen komen, dan krijgt u dus uitbetaald voordat de gewone aandeelhouders iets ontvangen.

Voordeel 2: gegarandeerd vast dividend!
Een groot verschil tussen preferente en gewone aandelen is het vaste dividend. Dividend op gewone aandelen is niet vast en kan per maand, kwartaal of per jaar verschillen.

Voordeel 3: 100% dekking bij opschorten van het dividend!
Er zijn verschillende soorten preferente aandelen, waaronder de zogenaamde cumulatief preferente aandelen. In mindere tijden kan het wel eens voorkomen dat de dividendbetaling tijdelijk wordt opgeschort. Gewone aandeelhouders kunnen dan het dividend mislopen. U, als houder van een cumulatief preferent aandeel, krijgt dan op een later tijdstip, als de dividendbetaling wordt hervat, alles tot op de laatste cent uitbetaald! Mijn preferente portfolio bestaat uit cumulatief preferente aandelen!

Voordeel 4: minder risico!
Preferente aandelen zijn minder volatiel. De kans om te profiteren van uitschieters naar boven is hiermee beperkt. Daartegenover is er minder schade bij sterk dalende koersen. Dus minder risico!

Voordeel 5: netto rendement!
Het dividend wordt in Amerika aangemerkt als rente, waarover u GEEN bronbelasting hoeft te betalen.


U kunt gelijk aan de slag…

Wie zich vandaag aanmeldt als abonnee van The Dividend Factory, profiteert van een extra voordelige aanbieding. Omgerekend betaalt u het eerste halfjaar $6,25 per maand voor al onze services!

U krijgt direct toegang tot mijn complete portfolio, waarin onder andere een uitgebreide sectie cumulatief preferente aandelen zit. Deze aandelen kennen een hoge mate van spreiding over verschillende branches.

100_binck3.jpgU koopt deze aandelen eenvoudig bij uw eigen bank of broker. Ik heb ervoor gezorgd dat ze in ieder geval op de lijst staan bij BINCK

U kunt direct aan de slag met het opbouwen van een mooie spaarpot voor uw kinderen of voor uzelf.

 

Welkom! U krijgt gelijk
50% korting op uw abonnement

Deze week heb ik voor de nieuwe abonnees van The Dividend Factory een heel aantrekkelijke aanbieding.

Als u nu een abonnement neemt van €37,50 per kwartaal, krijgt u er van mij de eerste 3 maanden GRATIS bij. Dat betekent dat u voor de eerste 6 maanden slechts €37,50 betaalt.

3 maanden GRATIS

 

Dat is dus 50% korting!

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met Hoog Dividend beleggen, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt direct inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 50 Hoog Dividend aandelen en u maakt gelijk kennis met het hierboven besproken fonds.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, maandelijks twee nieuwsbrieven met nieuws over uw aandelen en ik doe nieuwe aanbevelingen. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten krijgt u onmiddellijk een e-mail in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het dividendbeleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen.

Nu wordt het kennismaken met The Dividend Factory wel erg aantrekkelijk.

 

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw niet verbruikte abonnementsgeld terug. Eén berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement!

Abonneer hier
 

Succes met beleggen!100_paul-van-den-heuvel-nw2.png
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel
 

Share this page

 


PS: Klik hier voor meer informatie over preferente aandelen