Nieuwsbrief VeelDividend

  
Index Aandeel leverde jaarlijks 33% rendement op

Deze Index Aandelen zou ik beslist kopen!

The Dividend Factory speelt in op de toenemende
vraag naar indexaandelen
  

 
Het indexbeleggen stijgt nu echt in populariteit. Misschien heeft u al indexaandelen in uw bezit, of overweegt u deze binnenkort te gaan kopen.

Het is wel te verklaren waarom deze aandelen ineens zo in de belangstelling staan. In deze editie ga ik in op het fenomeen indexbeleggen. Wat zijn dat precies voor aandelen? Welke indexen worden er gevolgd? Wat zijn de voor- en nadelen?

Kortom, veel bruikbare informatie voor beleggers die hun horizon willen verbreden, maar toch defensief willen blijven beleggen. Liefst met een maandelijks inkomen uit dividend…
  

De kracht van Index Beleggen

Er wordt al tientallen jaren onderzoek gedaan naar de verschillen in resultaat tussen actief en passief beleggen. De conclusie is telkens hetzelfde: Het lukt praktisch geen fondsmanager een beter resultaat dan de markt te halen, zeker niet als we de kosten in ogenschouw nemen. De AFM schreef in 2011 nog uitgebreid over het fenomeen indexbeleggen:

“Het verwachte rendement van de groep van actief beheerde fondsen is lager dan dat van een index. Het is vooraf niet of nauwelijks te voorspellen welk fonds beter dan de index zal gaan presteren”.

Van BlackRock heb ik de volgende grafiek geleend. Op basis van een onderzoek bij Amerikaanse beleggers blijkt, dat de gemiddelde belegger een rendement haalde van 2,3%, gemeten over de periode 1993 – 2012.

avarage annual returns

Het gemiddelde resultaat van Amerikaanse aandelen komt op 8,2% per jaar. (tweede staaf in de grafiek) Over 20 jaar zou een investering van $10.000 resulteren in een eindbedrag van $48.367.

Beleggers haalden echter een resultaat van 2,3%. Dat leverde geen $48.367 op, maar $15.758. Een flink verschil dus.

Hiervoor zijn diverse redenen aan te geven, zoals hoge kosten, te weinig spreiding en het kiezen van ongelukkige in- en uitstapmomenten.

Van nature koopt men aandelen op de top en verkoopt men op de bodem.
  

Stiekem achtergehouden

Indexbeleggen heeft behoorlijk wat voordelen. Toch is deze vorm van beleggen lang uit het zicht gehouden van particuliere beleggers. Banken en professionals werken echter al jaren met deze vorm van beleggen.

In de VS belegt 50% van de particuliere beleggers op deze manier. Bij ons was dat lang amper 5%.

Banken verdienen in ons land nou eenmaal meer aan actief beheerde fondsen. Om die reden zijn ze jaren achtergehouden voor particuliere beleggers.

Vanaf 1 januari 2014 is daar verandering in gekomen. Distributievergoedingen worden verboden. Fondsen moeten, zonder uitzondering, beoordeeld worden op hun prestaties en toegevoegde waarde. Om die reden krijgen we ook in ons land steeds meer te maken met indexproducten.
  

Kenmerken Index Aandelen

Geen omkijken naar
Voor wie niet elke dag de beurskoersen wil volgen, is het een optie om indexaandelen te overwegen. Zeker als je er de tijd niet voor hebt of er gewoonweg geen zin in hebt.

Lage kosten
Indexfondsen zijn onbemande fondsen. Een computer doet het meeste werk. U begrijpt dat daardoor de kosten stukken lager zijn.

Resultaten
In het hiervoor gegeven voorbeeld, wordt al snel duidelijk dat het als gewone belegger niet eenvoudig is om de markt te verslaan. Wie helemaal safe wil zitten, kan een mandje aanleggen met alle aandelen van de Dow Jones, de Nasdaq, de S&P500 en de MSCI World Index. Eventueel aangevuld met alle aandelen van de  AEX. Zo volgt u Amerika, de wereld en de nationale AEX aandelen.

U koopt zo honderden aandelen in enkele minuten, verzameld in een vijftal indexaandelen.

Wist u dat Warren Buffett een groot deel van zijn nalatenschap onderbrengt in Index Aandelen…


Diversiteit
Naast het volgen van een complete index, worden er ook delen uit een index gehaald. Bijvoorbeeld enkel de aandelen die een bovengemiddeld dividend uitkeren. Of enkel olie-aandelen. Momenteel worden er meer dan 1.600 verschillende ETF’s aangeboden. Voor The Dividend Factory heb ik er een paar interessante uitgehaald. In het volgende deel besteed ik aandacht aan een recent opgenomen ETF, welke maandelijks dividend uitkeert.
  

Nieuw Index Aandeel 

De portfolio van het fonds bestaat uit een strenge selectie dividendaandelen van de Dow Jones. De selectie wordt in basis gedaan op dividend en op dividendhistorie. In de portfolio komt u namen tegen als Chevron, McDonald’s, Philip Morris en Lockheed.

Het fonds betaalt maandelijks dividend. Actueel dividendrendement: 7%

Met name de kapitaalcomponent heeft geleid tot een gemiddeld jaarlijks rendement van 33% over de afgelopen 24 maanden. Een meer dan voortreffelijk resultaat!

In de portfolio komt u namen tegen van bekende, vaak international opererende ondernemingen. De onderstaande lijst betreft de top-10 aan investeringen.

 

Top 10

Als eerste de onderneming Lorillard. Wellicht voor u geen bekende naam, maar het gaat om de oudste Amerikaanse tabaksfabrikant, opgericht in 1760 met momenteel een enterprise value van $27,4 miljard. Naast traditionele merken als Kent, Pall Mall en Camel, begeeft de onderneming zich actief op de markt van elektronische sigaretten. Illustratief is het koersverloop over de afgelopen 12 maanden: +43% t.o.v. de Dow Jones met een stijging van 12,7%.
  

koersverloop

  
Zoals aangegeven, hebben we het over een selectie op basis van dividend. Onderstaand de dividendhistorie van Lorillard. Op basis van de laatste kwartaaluitkering komt het dividendrendement op 3,6%. De trend van het dividend spreekt voor zich! Dat groeit en groeit…

  

dividend

  
De onderneming Lockheed is wel een bekende naam. Volop actief in de luchtvaart en technologie. Hier spreken we over een enterprise value van $66 miljard.

De dividendhistorie van Lockheed in de volgende grafiek spreekt voor zich!
  

dividend

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Het succes van de ondernemingen uit zich niet alleen in de koers. Met name het dividend (en de ontwikkeling ervan) is een belangrijke indicator.

Wanneer we stuk voor stuk succesaandelen in een (index) fonds bijeenbrengen, kan het niet anders, dat de prestaties van het fonds navenant zijn. U krijgt ook nog eens elke maand dividend op uw rekening.
  

Ongekend hoog dividendrendement tot 19%!

Binnen mijn portfolio, bestaande uit momenteel meer dan 50 Hoog Dividend aandelen, breid ik successievelijk de categorie Index Aandelen uit.

Eén van de eerste betreft een Index Aandeel met een dividend dat inmiddels is opgelopen tot rond de 19%. Elke drie maanden is er een dividenduitkering waarover u GEEN bronbelasting betaalt.

Het meest recent opgenomen Index Aandeel keert zelfs maandelijks uit!

Binnen mijn portfolio streef ik naar een optimale risicospreiding. U vindt er o.a. Business Development Companies (BDC’s) met een dividendrendement tot boven de 11%, Onroerend Goed Trusts (REIT’s) tot boven de 16%, cumulatief preferente aandelen tot boven de 9% en dividendfondsen tot 11%.

Door de opname van Index Fondsen wordt de spreiding nog veel groter, omdat deze fondsen zelf al een hoge mate van spreiding toepassen.

Het nieuwe fonds vindt u op positie één van de Hoog Dividend aandelen. Het fonds met 19% dividend vindt u op positie één van de categorie BDC’s.

Nieuwsgierig naar mijn complete portfolio, inclusief de Hoog Dividend Index Aandelen?
  

U betaalt nu slechts €12,50 waarmee u recht heeft op al onze services!

Als u nu een abonnement neemt op The Dividend Factory voor slechts €12,50, dan krijgt u gelijk 66% korting. U kunt voor een periode van drie maanden gebruik maken van al onze services en u krijgt gelijk inzage in de bekendste Hoog Dividend portefeuille van Nederland en België. Na deze 3 introductiemaanden betaalt u €37,50 per kwartaal.

U krijgt direct toegang tot mijn complete portfolio, waarin onder andere een uitgebreide sectie Nieuwe Banken.

U koopt deze aandelen eenvoudig bij uw eigen bank of broker. Ik heb ervoor gezorgd dat ze in ieder geval op de lijst staan bij BINCK

U krijgt gelijk inzage in mijn portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 50 Hoog Dividend aandelen

Nu wordt kennismaken met The Dividend Factory wel heel érg aantrekkelijk.
 

 200_3_mnd_12_50.jpg


Niet goed, geld terug

Ik mag u nu een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Bent u tevreden, dan hoeft u niets te doen. Het abonnement wordt dan na 3 maanden automatisch verlengd voor de prijs van €37,50 per kwartaal.

Bent u niet tevreden, dan is een berichtje aan onze administratie voldoende om uw abonnement te stoppen. Dat gaat heel gemakkelijk kan ik u verzekeren, want wij hanteren GEEN opzegtermijn. U kunt uw abonnement te allen tijde opzeggen.

Dat is een garantie en daar mag u mij altijd aan houden! Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een langlopend abonnement! 

 

Abonneer HIER

 

Succes met beleggen!100_paul-van-den-heuvel-nw2.png
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel
 

Share this page