Nieuwsbrief VeelDividend

  
Vervoer over zee neemt jaarlijks toe

Ik wijs u op een bijzonder aandeel met dubbel inkomen plus zekerheid!

U krijgt tot  8% netto dividendrendement
zonder bronbelasting te betalen

   

  
We hebben weer een interessante sector op het oog. Geen nieuwe, maar een traditionele sector die kansen biedt voor de slimme belegger.

Het gaat om vervoer over zee. De scheepvaart is een sector die sterk afhankelijk is van de wereldeconomie, maar binnen de sector vinden een aantal interessante ontwikkelingen plaats.

Laten we eerst eens naar de koele feiten kijken. Algemeen neemt de handel over zee jaarlijks toe zoals de volgende grafiek illustreert.

 World Seaborne

 
Het vervoer over zee is een sector die steeds meer in het vizier komt van dividendbeleggers. Ik leg u uit waarom.

De sector groeit harder dan de wereldeconomie. In 2013 groeide de wereldeconomie met 3,41%, het vervoer over zee nam met 3,8% toe.

We zien een bovengemiddelde groei van 5,5% van het vervoer van zogenaamde droge bulkgoederen en containervervoer. Dit segment is verantwoordelijk voor 70% van het vervoer over zee. Het vervoer in tankers van olie, petroleum en gas neemt 30% voor zijn rekening.

Mijn nieuwe aandeel bezit een omvangrijke vloot containerschepen.

 

Nieuw scheepvaart aandeel extra
aantrekkelijk geprijsd

Het nieuwe Hoog Dividend aandeel dat ik afgelopen week heb opgenomen is afkomstig van een onderneming met een vloot van momenteel 89 containerschepen die varen onder contracten van vijf tot twintig jaar. Hierdoor kan de onderneming vooruitkijken op een jarenlange stroom aan inkomsten.

Tot 2017 wordt de vloot uitgebreid met 29 schepen. Meer schepen betekent meer inkomsten en dus ook steeds meer dividend zoals blijkt uit de volgende grafiek.

 dividendgroei 

Het dividend dat momenteel uitgekeerd wordt, resulteert in een dividendrendement van 7,3%.
  

Vooruitzichten

Omzet en resultaat nemen jaarlijks toe. Hierdoor acht ik de kans groot dat ook het dividend mee zal groeien. Aan de koersstijging te zien wordt het aandeel steeds populairder. Dit jaar steeg de koers al met 9%!

Het aandeel zit duidelijk in de lift. Naar verwachting zal het aandeel verder stijgen. Wie nu koopt, stapt in op een gunstig moment. Met een grote kans gaat u een mooie kapitaalwinst maken en u begint gelijk met een vorstelijk dividendrendement. Het dividend wordt elk kwartaal aan u uitgekeerd.

  

Preferent aandeel met extra bescherming

Van dit scheepvaart aandeel heb ik eerder het cumulatief preferent aandeel opgenomen. Dit aandeel realiseert momenteel bijna 8% (!) dividendrendement. Wie beide aandelen in de portefeuille opneemt, maakt met het hoofdaandeel kans op kapitaalwinst en ik sta er niet van te kijken als ook het dividend verder oploopt. In de grafiek is de trend duidelijke zichtbaar.

Met het preferente aandeel geniet u van een constant inkomen uit het dividend en wanneer het aandeel afgelost wordt, is de onderneming verplicht de nominale waarde van $25 aan u uit te betalen. De voordelen van dit preferente aandeel op een rij:

- > Aantrekkelijk geprijsd

Ook het preferente aandeel is aantrekkelijk geprijsd momenteel. U betaalt de nominale waarde van $25, dus krijgt u later bij aflossen het geïnvesteerde bedrag volledig terug, terwijl u ondertussen de komende jaren elk kwartaal het dividend krijgt uitgekeerd.

- > Geen bronbelasting!

Het dividend bij een preferent aandeel wordt in Amerika aangemerkt als rente, waarover u GEEN BRONBELASTING hoeft te betalen.

- > Dividendbescherming

Bovendien betreft het een cumulatief preferent aandeel. Dat houdt in dat de onderneming bij wet verplicht is altijd het volledige dividend aan u uit te keren. Onderbreken mag tijdelijk, maar met terugwerkende kracht is men verplicht het achterstallige dividend later alsnog uit te keren.

Een belangrijke regel om te onthouden!

 

Gunstige vooruitzichten!

De vooruitzichten zijn goed voor de onderneming, dus ik acht de kans zeer klein dat men de dividendpolitiek op termijn aan zal passen.

De komende jaren wordt de vloot uitgebreid. De volgende grafiek illustreert dat.

fleet growth

 

Resultaten

De resultaten van het eerste kwartaal dit jaar zijn door de beleggers enthousiast ontvangen, wat zich weer uitte in een stijging van de koers van het aandeel.

De onderneming noteerde een omzet van $188,5 miljoen, wat een stijging inhoudt van 12,2% t.o.v. het eerste kwartaal 2104. De EBITDA bedroeg $136 miljoen. Een toename van 9,8% t.o.v. het eerste kwartaal 2014.

Met een gemiddelde lengte van vijf jaar garanderen de chartercontracten de komende jaren een gezonde kaspositie, ruim voldoende om het dividend (momenteel $1,50) uit te keren.

Naar verwachting zal het dividend de komende jaren verder oplopen.

De uitbreiding van de vloot maakt het mogelijk de inkomsten te laten stijgen. Dit jaar worden er zeven nieuwe schepen geleverd die zullen varen onder een tien jaar contract met o.a. het bekende Maersk. Zodra de schepen gaan varen, zullen ze direct bijdragen aan een toename van de cashflow. In 2016 worden er nog eens vijf nieuwe schepen geleverd en in 2017 nog eens vier.

 

Gouden combinatie

Ik noem de combinatie met het extra veilige preferente aandeel een gouden combinatie. U combineert winstverwachting met een constant inkomen en u dekt dit af met het extra veilige preferente aandeel, waarover u ook een inkomen krijgt (8% dividend!) zonder hier bronbelasting over te betalen. “Do I need to say more…”

Dividendrendement berekend per 25-06-15:

Dividendrendement  

In mijn portfolio vindt u meerdere van dergelijke combinaties. U spreidt optimaal, u geniet extra bescherming en van twee kanten ontvangt u per maand of per kwartaal het dividend. Met recht een gouden combinatie.

In mijn Hoog Dividend portefeuille vindt u meer van dit soort combinaties. Bent u benieuwd naar dit aantrekkelijke aandeel? Ontdek dan mijn Hoog Dividend portfolio, bestaande uit meer dan 50 Hoog Dividend parels.

Het is nu extra aantrekkelijk om vandaag nog kennis te maken met mijn complete portfolio.

 

U betaalt nu slechts €12,50!

Als u nu een proefabonnement voor slechts €12,50 afsluit, dan krijgt u gelijk 66% korting.

U kunt voor een periode van drie maanden gebruik maken van al onze services en u krijgt gelijk inzage in de bekendste Hoog Dividend portefeuille van Nederland en België.

Voor deze lage kennismakingsprijs krijgt u dezelfde services als wie gelijk voor een jaar betaalt. En dat voor maar €12,50…

U krijgt direct toegang tot mijn complete portfolio, waarin onder andere een uitgebreide sectie Nieuwe Banken.

 

200_3_mnd_12_50.jpg

 

U krijgt gelijk inzage in mijn portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 50 Hoog Dividend aandelen.

U koopt deze aandelen eenvoudig bij uw eigen broker. Ik heb ervoor gezorgd dat ze in ieder geval op de lijst staan bij BINCK.     

Nu wordt het kennismaken met The Dividend Factory wel heel erg aantrekkelijk.

Binck


Niet goed, geld terug

Ik mag u nu een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Bent u tevreden, dan hoeft u niets te doen. Het abonnement wordt dan na 3 maanden automatisch verlengd voor de prijs van €37,50 per kwartaal.

Bent u niet tevreden, dan is een berichtje aan onze administratie voldoende om uw abonnement te stoppen. Dat gaat heel gemakkelijk kan ik u verzekeren, want wij hanteren GEEN opzegtermijn. U kunt uw abonnement te allen tijde opzeggen.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een langlopend abonnement! 

Het gratis e-boek mag u gewoon houden!

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven.

Daar zit u gelijk vast aan een langlopend abonnement!

 

Abonneer HIER

 

Vier voordelen voor u

1. U betaalt slechts €12,50 voor een volledig proefabonnement, met recht op alle services, nieuwsbrieven en de complete portfolio!
  
2. U krijgt de niet-goed-geld-terug garantie!
  
3. €200 transactietegoed bij Binck (als u daar een rekening opent)
  
4. Gratis E-Boek over de Nieuwe Cash Cows voor uw portefeuille

 

Ik wens u van harte welkom bij dé Hoog Dividend specialist van Nederland en België. Pas op voor namaak!
  

Succes met beleggen!

100_paul-van-den-heuvel-nw2.png
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel
 

Share this page

PS:

In het volgende artikel leest u meer over een ander aandeel uit de scheepvaart dat ik in mijn Hoog Dividend portfolio heb opgenomen.

 

  

GRATIS E-Boek voor wie zich vandaag aanmeldt!

E-boek

   

200_3_mnd_12_50.jpg