Nieuwsbrief VeelDividend

  
Ga 2016 tegemoet met een evenwichtige aandelenportefeuille

Welke sectoren zijn interessant om nu
in te gaan beleggen?

Laat u niet afleiden door de toenemende
onzekerheid op de beurzen

  

  
De beurzen blijven onrustig. De onzekerheid over de rentebeslissing van de FED blijft aanhouden en het vertrouwen in de economie houdt niet over.

De vreselijke aanslagen in Parijs en de voortdurende terroristendreiging hebben natuurlijk invloed, maar de beurzen gaan weer over tot de orde van de dag. Dat houdt in dat ze blijven schommelen…

Uit de reacties die we krijgen van onze abonnees, kan ik opmaken dat er behoefte aan richting is. Op zich is dat normaal zo tegen het einde van het jaar, maar door de huidige omstandigheden is de roep om hulp wat groter.

Ik heb hier over nagedacht en wil u graag wat bruikbare adviezen geven voor het komende jaar.

Eerstens kunnen we vaststellen dat de kopstukken in de financiële wereld, zoals Jim Rogers, hun richtingsgevoel kwijt zijn. Als de voorspelling van deze beleggingsgoeroe was uitgekomen, dan zaten we nu weer in een grote financiële crisis. Rogers heeft een hele goede neus voor investeringen, maar is ook maar een mens. Stel dat hij altijd gelijk zou hebben, dan was beleggen niet meer zo moeilijk.

Laten we realistisch blijven en ons zeker niet door angst laten drijven. Wie moed heeft, koopt weer bij in deze ‘uitverkoop’ periode.


Achtbaan

Ik zie in mijn portefeuille dat een aantal posities als in een achtbaan in een snel tempo van hoog naar laag gaan. Met name de rentegevoelige aandelen als onroerend goed trusts of business development companies. Als er dan ook nog eens ietwat tegenvallende cijfers gepresenteerd worden, dan is het hek helemaal van de dam. Uitslagen van som 10% op een dag zijn dan ook geen uitzondering.


Sectoren

Sector rotation is een belangrijk gegeven in de beleggerswereld. Het is de kunst om op het juiste moment aandelen uit een bepaalde sector te kopen. Maar ook later instappen op de groeicurve kan tot mooie resultaten leiden. Ook in de Hoog Dividend sfeer liggen er nog genoeg kansen. Neem de Amerikaanse gezondheidszorg, onroerend goed of preferente aandelen die een bijzondere vorm van kredietoplossingen bieden. Door de rentedreiging van dit moment koopt u ze tegen extra aantrekkelijke prijzen.

Olie en veel grondstoffen lijken voor langere tijd uit de gratie, maar vergeet niet dat ook hier interessante aandelen te vinden zijn die u nu heel voordelig kunt kopen en die u gelijk een prachtig dividendrendement opleveren.

 

Interessante sectoren voor 2016


Onroerend Goed

Afgelopen week las ik een artikel dat de beroemde belegger George Soros zijn fondsenportefeuille flink heeft uitgebreid met onroerend goed trusts (REIT’s). Met name de mortgage REIT’s die beleggen in hypotheekbundels hebben zijn voorkeur.

Besef u wel dat deze sector uit een heel diep dal komt, maar al jarenlang bezig is aan een geleidelijk herstel. De rentedreiging van dit moment heeft de koersen weer wat gedrukt, maar dat maakt het juist interessant om nu gebruik te maken van deze tijdelijke dip.

In mijn Hoog Dividend portfolio vindt u een uitgebreide sectie met onroerend goed trusts (9), vaak in combinatie met cumulatief preferente aandelen (15). Deze laatste categorie biedt u extra dividendbescherming, het dividend is vrij van bronbelasting en ook hier ligt het dividendrendement rond de 8%!
  

De onroerend goed trusts variëren tussen de 5% en 15% dividendrendement.


Medische sector

Mijn portfolio bevat tal aan de medische sector gerelateerde posities. Dat kunnen onroerend goed trusts zijn die ziekenhuizen en zorgcentra onder beheer hebben. Deze zijn ook weer terug te vinden in de portfolio met preferente aandelen. Het zorgplan van Obama heeft de sector een enorme impuls gegeven, maar vergeet ook de vergrijzing niet. Mensen leven langer en ouderen hebben meer zorg nodig.

Binnen deze categorie vallen ook Hoog Dividend fondsen die beleggen in de farmacie en bio technologie. 
 

In de medische sector halen we dividendrendementen van 8%, 9%, oplopende tot boven de 11%!

 

Hoog Dividend Index Aandelen

Het beleggen in ETF’s heeft dit jaar flink aan terrein gewonnen. Deze uit Amerika overgewaaide beleggingsvorm biedt veel voordelen. Zeker als ze ook nog eens een meer dan vorstelijk dividend betalen. Wij selecteerden voor u de crème de la crème onder de Hoog Dividend Index aandelen.

Enkele voorbeelden:

Etracks Dow Jones Dividend index: 8,23% dividend, betaalt maandelijks! 
 
PowerShares Dividend Index: 8,85% dividend, betaalt maandelijks! 
 
UBS Index:
20,28% dividend, betaalt elk kwartaal 
 
Powershares High Dividend Funds: 8,91% dividend, betaalt maandelijks!

 
De portfolio van The Dividend Factory bestaat uit meer dan 50 Hoog Dividend aandelen. Wie zijn dividendportfolio optimaal wil spreiden, kiest voor dé Hoog Dividend specialist.

U kunt zich opmaken voor een nieuw beleggingsjaar. Om de kosten laag te houden, betaalt u een laag bedrag voor een volledig proefabonnement, waarmee u gelijk toegang krijgt tot de complete portfolio van The Dividend Factory. Maar u krijgt nog meer…

 

U betaalt nu slechts €12,50 waarmee u recht heeft op al onze services!

Als u nu een abonnement neemt op The Dividend Factory voor slechts €12,50, dan krijgt u gelijk 66% korting. U kunt voor een periode van drie maanden gebruik maken van al onze services en u krijgt gelijk inzage in de bekendste Hoog Dividend portefeuille van Nederland en België. Na deze 3 introductiemaanden betaalt u €37,50 per kwartaal.

U krijgt direct toegang tot mijn complete portfolio, waarin onder andere een uitgebreide sectie Nieuwe Banken.

U koopt deze aandelen eenvoudig bij uw eigen bank of broker. Ik heb ervoor gezorgd dat ze in ieder geval op de lijst staan bij BINCK

U krijgt gelijk inzage in mijn portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 50 Hoog Dividend aandelen

Nu wordt kennismaken met The Dividend Factory wel heel érg aantrekkelijk.
 

 200_3_mnd_12_50.jpg


Niet goed, geld terug

Ik mag u nu een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Bent u tevreden, dan hoeft u niets te doen. Het abonnement wordt dan na 3 maanden automatisch verlengd voor de prijs van €37,50 per kwartaal.

Bent u niet tevreden, dan is een berichtje aan onze administratie voldoende om uw abonnement te stoppen. Dat gaat heel gemakkelijk kan ik u verzekeren, want wij hanteren GEEN opzegtermijn. U kunt uw abonnement te allen tijde opzeggen.

Dat is een garantie en daar mag u mij altijd aan houden! Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een langlopend abonnement! 

 

Abonneer HIER

 

Succes met beleggen!100_paul-van-den-heuvel-nw2.png
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel
 

Share this page