Beleggersplaats
 

Over Dividend

Sinds de wereld zich ervan bewust geworden is dat de onbelemmerde groei van schulden onhoudbaar is geworden, is er veel veranderd in onze samenleving. In 2008 hebben we leren leven met de bankencrisis. Spaarrekeningen waren plotseling niet meer de veilige plek voor ons spaargeld. Maar nog erger, de rente die wij op onze spaarrekeningen kregen, liep tot een minimum terug. Spaarders zochten daarop hun heil bij de overheid, ofwel de staatsobligaties. Het werd echter al snel duidelijk, dat de schuldencrisis niet beperkt bleef tot de banken. Veel landen hebben zichzelf ook veel te diep in de schulden gestoken en het is gebleken dat ons spaargeld ook daar niet meer veilig is. De dramatische ontwikkelingen rond Griekenland hebben ons geleerd dat afschrijven op staatsobligaties weer actueel is geworden.

Dividend als alternatief

De onzekerheid rond ons spaargeld is voor beleggers en spaarders aanleiding te zoeken naar alternatieven en bij die zoektocht komen ze al gauw uit bij dividend. Niet omdat dividend nu 100% zekerheid zou bieden. Want ook dividend kan worden verlaagd en soms wel helemaal worden gestopt. Dividend biedt over het algemeen wel meer zekerheid voor het geval inflatie de oplossing wordt voor het wegwerken van de schuldenberg. We zien nog maar weinig van die inflatie als het gaat om prijsstijgingen. Dat komt, omdat de consument met alle onzekerheid om zich heen op zijn geld blijft zitten en het geld dus niet laat rollen. Maar al het extra geld dat de centrale banken in de markt pompen, zal eens in beweging komen en dan grijpt de geldontwaarding om ons heen.

Dividend weer populair

Een manier om die geldontwaarding voor te blijven is beleggen in aandelen die dividend uitbetalen. Deze vorm van beleggen is een tijdje wat minder populair geweest. Beleggers gingen liever voor groei en daarop ligt bij de meeste dividendaandelen niet de nadruk. Bedrijven met een onstuimige groei zien we de laatste jaren niet zoveel meer. Dividend wint daarom steeds meer aan populariteit. Dividend is in feite een uitkering uit de winst. Voor sommige beleggers of spaarders zijn de inkomsten uit dividend een extraatje op hun inkomen. Anderen gebruiken de inkomsten voor herbelegging om zo een kapitaal voor de toekomst op te bouwen. In de beleggingswereld zijn een aantal technieken ontwikkeld om het inkomen uit dividend te maximeren, dan wel dividend te genereren uit aandelen, die een hoge mate van zekerheid bieden.

Dividend nieuwsbrief

Drie dividend nieuwsbrieven The Dividend Factory, ElkeMaandDividend.nl en GroeiDividend belichten de verschillende vormen van het beleggen waarbij de dividendcomponent het uitgangspunt is. U kunt beleggen met het oog op extra kapitaalwinst door gebruik te maken van het voortdurend groeiend dividend of u plukt liever gelijk elke maand de vruchten van het uitgekeerde dividend. Kapitaalwinst voor de lange termijn of gelijk een maandelijks inkomen uit dividend zijn thema’s die ieder een andere aanpak vereisen. Onze gratis nieuwsbrief DividendRadar maakt u alvast wegwijs in de wereld van het dividend, welke keuzes u kunt maken als het gaat om maximeren van dividend en op welke zekerheden u moet letten.

 

Wereldwijd de beste Dividend Aandelen in het vizier
DividedRadar

Inflatiezorgen worden alleen maar groter

De afgelopen weken had iedereen op de financiële markten de mond nog vol over inflatie. De inflatierisico's in de eurozone namen toe, maar de prijsdruk zou nog kunnen afnemen voordat ze verankerd...

Lees verder >>

ontvang gratis de nieuwsbrief

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.