Beleggersplaats
 

GroeiDividend

Wij Nederlanders zijn een spaarzaam volk. Veel van ons geld brengen we onder op spaarrekeningen in de hoop dat we eens genoeg hebben om er onze oude dag mee te financieren of andere leuke dingen mee te doen. Maar als ons de laatste jaren iets is duidelijk geworden, dan is het dat sparen veel onzekerheid kan geven. Onzekerheid omdat de rente bijvoorbeeld alsmaar lager is geworden, of erger nog, de bank waar we ons geld hadden ondergebracht zijn deuren moest sluiten.


Goed alternatief

Er zijn ook andere manieren om te sparen. Vandaag wil ik er eentje uitlichten die in Nederland nog vrij onbekend is. Dat is sparen met aandelen, waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien. Dit gebeurt met aandelen van bedrijven, die absolute marktleiders zijn in de sector waarin ze werkzaam zijn. Ze hebben een alsmaar groeiende cashflow en keren die uit in de vorm van een alsmaar hoger wordend dividend. Sommige van die marktleiders hebben hun dividend al 40 jaar aan een stuk laten stijgen. Velen onder u geloven daar niet in en willen hun kapitaal niet in dit soort aandelen onder brengen.


Twee voorbeelden

We willen u overtuigen dat beleggen in deze aandelen bijna het zekerste is, dat u op de beurzen kunt ondernemen. Deze aandelen zijn onverslaanbaar. Ze kunnen in koers stijgen en dalen, maar ze zijn een constant stijgende bron van inkomsten, jaar in jaar uit. Aan de hand van twee voorbeelden laten we zien hoe dit werkt.

Het eerste voorbeeld is Wal-Mart (NYSE: WMT). Kijkt u eens hoe bij deze onderneming het dividend de afgelopen 10 jaar is gegroeid:

WAL-MART 

De groei van het dividend is eindeloos. Het dividend van Wal-Mart is elk jaar hoger geworden, jaar na jaar… In tijden van voor- en tegenspoed. Crisis of geen crisis. Hoge olieprijs of lage olieprijs. U ziet het, ook in 2008 en 2009 is het dividend van Wal-Mart gestegen. Gemiddeld met meer dan 15% per jaar. En Wal-Mart staat niet alleen.

U krijgt nog een voorbeeld van een steeds meer betalende onderneming. Dat is Medtronic (NYSE: MDT). Want ook bij Medtronic groeit het dividend jaar na jaar. Deze onderneming betaalt al 34 jaar, elk jaar een hoger dividend. De laatste 10 jaar is het dividend jaarlijks met meer dan 14% gestegen:

Medtronic 

Ook hier speelde de crisis geen rol. Om duidelijk te maken hoe indrukwekkend deze stijgingen zijn, vergelijken we de bovenstaande grafiek met het totale dividend dat de S&P 500 aandelen de laatste 10 jaar hebben uitbetaald:

S&P 500 

Ook geen slechte ontwikkeling. Over de hele periode zien we een flinke stijging. Maar toen de crisis om de hoek kwam, hebben veel bedrijven hun dividend naar beneden bijgesteld met als gevolg dat het totaal momenteel op het niveau zit van 2006. Er is dus 5 jaar groei weg. Als u van dat dividend moet leven of er op een andere manier van afhankelijk bent, doet dat pijn.

Wal-Mart en Medtronic hebben ook in de moeilijke jaren hun dividend kunnen laten doorgroeien. Een relatief kleine groep aandelen van grote bedrijven doen dat ook. Als u daarin belegt, hebt u de grootste mate van zekerheid dat uw dividendinkomen stabiel blijft groeien.


Nieuwsbrief

Er is in Nederland een nieuwe nieuwsbrief, GroeiDividend.nl, die zich op deze aandelen heeft gespecialiseerd. De nieuwsbrief heeft alle toppers voor u op een rijtje gezet en heeft daar bovendien nog iets aan toegevoegd. Er is een systeem ontwikkeld, waarmee u nog iets meer met deze groep aandelen kunt verdienen door ideale aan- en verkoopmomenten te bepalen. De nieuwsbrief heeft een top tien van aandelen met alsmaar groeiende dividenden, die u op dit moment gunstig kunt kopen. Elke maand wordt die aan de hand van de koersontwikkelingen bijgesteld en wekelijks krijgt u het belangrijkste dividend nieuws.

Ook bij deze aandelen geldt dat u een mandje van GroeiDividend.nl aandelen moet samenstellen om de zo noodzakelijke spreiding te realiseren. GroeiDividend.nl helpt u daarbij. Deze aandelen realiseren niet gelijk het hoogste dividendrendement op het moment dat u ze koopt, maar wie geduld heeft ziet zijn kapitaal in een rap tempo groeien.

We leggen u deze methode graag verder uit in het gratis E-boek ‘Meer winst met AMDB aandelen’. Klik hier en krijg vandaag nog het E-boek in huis.

Wereldwijd de beste Dividend Aandelen in het vizier
DividedRadar

Inflatiezorgen worden alleen maar groter

De afgelopen weken had iedereen op de financiële markten de mond nog vol over inflatie. De inflatierisico's in de eurozone namen toe, maar de prijsdruk zou nog kunnen afnemen voordat ze verankerd...

Lees verder >>

ontvang gratis de nieuwsbrief

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.