Beleggersplaats
 

e-boek: SMART Pennies Rapport

€ 49,00

  in winkelmand

productinformatie

SMART Pennies Rapport

Bent u op zoek naar een manier om beleggen leuk te houden, eventueel verborgen pareltjes te ontdekken, en wat peper toe te voegen aan uw bestaande portefeuille? Dan bent u met dit e-boek aan het juiste adres.

Hierin vind je het verhaal van John Templeton dat de inspiratie is voor dit rapport.

John Marks Templeton was een uitzonderlijk man, filantroop en waardebelegger. Hier gaat de aandacht uit naar dit laatste, meer bepaald naar een actie die John Templeton uitvoerde aan het begin van zijn carrière.

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog leende Templeton $10.000 dollar van zijn toenmalige werkgever. Met dat geld kocht hij voor ongeveer honderd dollar aandelen van alle bedrijven op de Amerikaanse beurs (104 verschillende) die onder $1 noteerden. 34 van deze aandelen hadden reeds het faillissement aangevraagd. Uiteindelijk werden slechts 4 aandelen compleet waardeloos. Gemiddeld werden de aandelen op 4 jaar tijd 4 keer meer waard.

Voor dit e-boek werden alle aandelen uit Amerika, Canada en de eurozone (met uitzondering van Griekenland en enkele andere markten die niet bij alle brokers beschikbaar zijn) die onder de €3 noteren bekeken. Dat resulteerde in ruim 4000 aandelen die vervologens werden gefilterd op ratio’s en cijfers om zo de aandelen met het hoogste risico te verwijderen. Er bleven toen nog 151 aandelen over. Daarna werd op deze 151 aandelen nogmaals hetzelfde gedaan op de zogenaamde “red flags”. Een red flag is de benaming van bepaalde gegevens of cijfers die zouden kunnen wijzen op manipulatie van de cijfers. 

Na deze twee filters bleven er nog 82 aandelen over.

U krijgt in dit rapport de 4 aandelen waarvan ik de verhouding tussen het risico en het rendement als het meest positieve bekijk. Achteraan blikken we ook even terug op de lijst van 40 pennystocks die in de vorige editie mee werden opgenomen, om te zien hoe ze in hun geheel presteerden. Hier voeg ik dit jaar een lijst van lokale Belgische en Nederlandse centjesaandelen bij, zodat we ook die verder kunnen opvolgen.

Uitgeverij: BeleggersPlaats
Auteur: Sam Hollanders
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: november 2018
Druk: 1
Aantal pagina's: 19
e-boek (download) prijs: € 49,-